Välkommen till larsfranke.se!

Som är en site om olika hjälpmedel vid funktionsnedsättningar.

Här går det att läsa om olika hjälpmedel för olika funktionsnedsättningar som kan drabba var och en, stor som liten, gammal som ung. Lite tips och råd på vägen dessutom.

När och hur är det dags för hjälpmedel?

Oftast så är det någon typ av en funktionsnedsättning som kan ha hänt eller som är medfödd. Men själva begreppet funktionsnedsättning är ett mycket brett begrepp och innefatta mycket. Det kan vara allt från en nedsättning som gör det svårt att öppna en mjölkkartong till att sitta i en rullstol.

Vilken typ av hjälpmedel som personen i fråga behöver hjälp med är mycket individuellt och det kanske kan vara svårt att hitta någon produkt ute i vanliga affärerna som skulle underlätta vardagen.

Men själva grundtanken med ett hjälpmedel är helt enkelt att kunna förbättra en nedsatt förmåga av något slag som dessutom kommer att uppväga och ersätta den nedsättning som försvunnit. Men även låtas behålla den förmågan som redan finns och utveckla den ännu mer.

Nuförtiden finns det både traditionella och tekniska hjälpmedel som kan hjälpa den som har en funktionsnedsättning vilket gör att personen kan bli oberoende av sin omgivning så mycket som möjligt.

Hjälpmedel finns till de allra flesta områden som till exempel vid förflyttning, matlagning, anpassade kläder, sexhjälpmedel, hjälp att läsa, skriva och lyssna, matlagning och så vidare.

Att få tag i hjälpmedel är egentligen inte så svårt. De flesta landstingen erbjuder hjälpmedel när de är mycket dyra som en rullstol exempelvis. Men det går att köpa egna hjälpmedel via vissa specialbutiker som bara säljer hjälpmedel, eller via internet. Oftast är det mindre hjälpmedel som köps som till exempel burköppnare, gripkrok med mera. I vissa fall så kan kommunen, arbetsförmedlingen eller försäkringskassan hjälpa till.

Kontakta oss

Hör gärna av dig till oss om du vill veta mer om våra tjänster eller har synpunkter

Adress: Götgatan 23 Stockholm
E-post: info@larsfranke.se